onsdag 7 mars 2012

Internationella kvinnodagen

Idag så är det den internationella kvinnodagen. Här nere i Uganda så är folk lediga från sina jobb, jag pratade med James på Scania om hur man firar denna dag här i Uganda. Han sa att idag så är det männen som gör allt hemma i huset, de får städa, laga mat, diska och ta hand om barnen om man nu har några! Så detta är kvinnornas lyx dag jämfört med deras vardag, som brukar innehålla: att hon går upp mycket tidigt på morgonen för att mjölka kon (om de har någon) efter det så är det dags att väcka och göra barnen i ordning för skolan, sen laga frukost till sin man som ska till jobbet, sen när alla här åkt så går hon ut till sitt lilla jordbruk i trädgården och gör fint och rent där och sen så gör hon kvällsmat till att hennes man kommer hem från jobbet!! Det är en mycket slitsam vardag som de har.

Jag tycker att det är fel att det inte finns någon internationell man dag.. Skulle varit mycket bättre ifall man hade en gemensam internationell människo dag istället!! Så det blir mer jämlikhet i samhället/världen.

Nu på lördag så är det safari och fiske som är de aktiviteter som folk vill göra. Jag ska åka på safarin med, Emma, Ida, Pontus, Jimmy, Matthew och Erika. Det är en 3 dagars safari så vi kommer hem på måndag. Jonas, Magnus, Adam och Oliver ska ut på Viktoria sjön och fiska en dag och sen så vet inte jag vad de ska göra de andra 2 dagarna, men de hittar säkert på något!!

Lite bilder från Bussi Island!



2 kommentarer:

  1. Hej Scott,

    Känner igen din beskrivning av kvinnansarbete i Uganda. Låter lite som här hemma (ibland).
    En ledig dag är aldrig fel! Ta tid att reflektera allt som Ni har varit med om - det är väldigt mycket!

    Hoppas att helgens safari ge dig mersmak,gå i tanken för min stora resa nästa år o Sydafrika ligger i topp, just nu!

    Pappa har beställt lite grejor från Corvette Central, så lite att meka med när du kommer hem!
    Något som önskas till middag på onsdag?

    Och som Tommy har redan skrivit, det snöar! Här hemma se ut som Julkort igen. Indy o Jack håller sig inne för det mesta, liksom jag i min sjuksäng denna veckan!

    Njut av de sista dagar o ta hand om varandra!
    Kram,
    mamma Fiona

    SvaraRadera
  2. Hej Scott,
    låter jättespännande med safari. Du tar säkert många bilder därifrån.
    Vintern har gjort ett återtåg här, men våren kommer tillbaka lagom till er hemkomst!
    Ha det gott! Bengt

    SvaraRadera